top of page

Grafische workshops

Met grafische technieken maak je door middel van een afdruk een voorstelling.  Hier zijn verschillende manieren voor die ik in workshops aanbied. Ook is het mogelijk om een 'proeverij' van de workshops op school te volgen. Grafische technieken zorgen gegarandeerd voor een bijzondere ervaring en verrassende resultaten!

Stuur een bericht voor mogelijkheden en kosten voor jouw school.

Tas of t shirt bedrukken

Een stempel maken en hiermee een tas bedrukken. Ook is het mogelijk er een upcycling workshop van te maken: elke leerling neemt een (oud) t shirt mee en deze wordt bedrukt. Het bedrukken kan ook middels een batik techniek of met (afgekeurd) fruit.
image.png
image.png
image.png
image.png
Etsen

Etsen is een diepdruk techniek. Je krast met een etsnaald een afbeelding in een kunststof plaatje. In de klas wordt een drukkerij gemaakt. Je afbeelding wordt in-geïnkt en afgedrukt onder een etspers.
Zeefdruk

Zeefdruk is een doordruktechniek. Je maakt een eigen ontwerp en snijdt dit uit met een mesje. In de klas wordt een drukkerij gemaakt. Je trekt inkt over de zeef. Daarna staat jouw eigen ontwerp op papier, een tas of je eigen shirt! Er kunnen meer drukken over elkaar heen gemaakt worden of meerdere kleuren tegelijk afgedrukt worden.
image.png
Monotype.png
Monotype

Monotype is spelen met inkten. Op een harde plaat wordt op verschillende manieren inkt aangebracht. Dit wordt vervolgens afgedrukt. Met deze techniek staat experimenteren en uitproberen centraal. Er kan op zowel papier als textiel afgedrukt worden. Iedereen gaat met een stapel kunstwerken naar huis.
Linografie

Linografie is een hoogdruktechniek. In de klas wordt een drukkerij gemaakt. Uit linoleum of een ander materiaal snij je weg wat je niet wilt zien. Alles wat hoog blijft (wat niet weggesneden is) wordt ingerold met inkt en afgedrukt. Dit afdrukken kan op papier, textiel of hout. 
IMG20211123123802.jpg
bottom of page